Friday 22 August 2014

RASSOLNIK




600g loomaliha
soola
musta pipart
õli
3 l vett
2 sibulat
1 väiksem porru
2 vart juursellerit
1 dl odrakruupe
5-6 kartult
3 porgandit
4-5 hapukuri+leent (sobib ka marineeritud)
hakitud maitserohelist petersell või till 
hapukoort serveerimiseks

Lõika lihast väiksed kuubikud ja kuumuta õliga kastrulis läbi. Nüüd pane liha külma veega keema, eemalda vaht. Lisa tangained ja keeda, kuni need on poolpehmed. 
Lisa tükeldatud kartulid ja ribadeks lõigatud ja õlis hautatud aedviljad. Keeda, kuni kartulid on pehmed. 
Enne lauale andmist lisa tükeldatud hapukurgid (maitse järgi ka hapukurgileent). Supp peab tulema hapukas. Kuumuta korraks läbi, maitsesta soolaga. 
Lauale andmisel puista maitserohelist ja lisa hapukoort.  

Head isu!

No comments: