Thursday 21 August 2014

MARINEERITUD PRAETUD RÄIMED PURGIS.


Käisin poes ja silma jäid ilusad värsked räimed ning ma pidin kohe neid ostma. Kodus praadisin räimed ära  ja tuli idee nad marinaadiga purki panna, et varsti oma sünnipäeval külaliste jaoks lauale panna.



1 kg värsket räime
3-4 muna
2 dl jahu
soola
musta pipart
toiduõli, praadimiseks
Marinaad:
1 l vett
3 porgandit
3-4 sibulat (mina kasutasin punast)
10-15 terapipart
5 tera vürtsipipart
4 looberilehte
1,5 tl soola
2 spl äädikat
4-6 spl äädikat 30%


Puhasta räimed. Eemalda pea ja sisikond seest ning omal valikul, kas eemaltad ka selgroo koos sabaga või mitte, mina tegin seda kuna meeldib puhas filee. Loputa õrnalt veega läbi enne praadimist. Vahusta munad vähese soola ja pipraga. Ära soolaga liiale mine kuna räim väike. Soola ja pipart võib lisada ka otse räimele muna asemel, aga muna sisse on lihtsam panna kui ükshaaval kalale.
Kuumuta pann õliga. Kasta räim algul munasse ja siis jahu sisse. Pane räimed pannile lihapool alla. Prae mõlemalt poolt mõned minutid või kuni on kuldne pruunikas toon.
Kui pannil läheb jahu liiga kõrbema, siis kalla jahune õli ära ja puhasta pann paberist rätikuga ning kuumuta pann uue õliga.
Tee valmis marinaad: koori sibul ja porgand ning viiluta rattad. Pane potti, lisa pipar, võrts, loober, sool ja suhkur. Kalla peale vesi ja kuumuta keemiseni, keeda mõned minutid kuni porgand on õrnalt pehme või krõmps.
Nüüd lisa äädikas, algul paar lusikat. Maitse ja lisa äädikat, soola või suhkrut veel kuni sulle on marinaad sobiv. Mina lisasin äädikat umbes 6 spl kokku ja suhkrut ja soola ka natuke rohkem kuni tuli see õige marinaad, mida mäletasin.
Steriliseeri purgid ja lao räimed koos marinaadis olnud porgandi ja sibulaga purki, kalla marinaad peale ja kaanega purk kinni. Keera purk tagurpidi ja lase jahtuda.

Säilivuse kohta ei oska öelda kuna esimene kord kui purki panin, aga usun, et kaua, sest marineeritud kurgil ju suht sama ja sarnane marinaad peal.

Head isu!


No comments: