Wednesday, 12 March 2014

ŠNITSEL SEALIHAST




1 kg sealiha
riivsaia
4 muna
musta pipart
soola
1 spl tšillihelbeid või Santa Maria apelsini pipart
praadimiseks toiduõli


Kasutan šnitsli puhul sellist liha nagu fotol. Lõika lihast umbes 1 cm paksused viilud või osta poest lahti lõigatud liha. Pane toidukiletükk lihale ja vasarda, siis ei pritsi liha mahlad. Vasarda lihahaamriga liha õhemaks. Kui on liiga suured tükid, siis mina olen tavaliselt liha keskelt pooleks teinud, et lapsed jõuaks ühe liha tüki ikka lõpuni süüa.


Klopi lahti munad, lisa munasse tšilli, sool ja must pipar. Pane liha viilud muna sisse ja lase seal maitsestuda umbes 1 tund.
Nüüd paneeri liha riivsaias. Kuumuta pann õliga pliidil. Prae liha mõlemalt poolt kuldseks. Kui õli läheb liiga puruseks või kõrvetab uued lihad koledaks, siis mina alati vahetan pannil õli ära. Selleks kalla vana must õli ära ja tõmba pann paberist köögirätikuga puhtaks. Pane uus õli ja prae edasi kui õli kuum. Serveeri koos sooja kartuli ja kastmega, sobib süüa ka leival või kartulisalatiga. Šnitslist saab teha ka väga head hamburgerit, et pihvi asemel on vahel šnitsel, proovi ja sa ei kahetse !  

Head isu !



No comments: