Friday, 31 May 2013

KOOREKLOPS SEALIHAGA


Kooreklops on minu lapsepõlve üks lemmikuimaid kastmeid, mida kooli sööklas sain, alati ma ootasin seda päeva kui menüüs oli kirjas kooreklops, sest see  kaste on jumalik. 




500 g pehmet kondita veiseliha või sealiha
soola, pipart
1 sidrunimahla
2 spl jahu
praadimiseks õli
4 dl vett
200 g hapukoort
Salat:
2 hapukat õuna
2 porgandit


Vasardatud lihale piserda sidrunimahla ja lase ,pool tundi seista. Puista lihaviilud üle soola ja pipraga, veerata jahus ning prae kuumal pannil kuumas rasvas mõlemalt poolt. Aseta lihatükid hautamispotti, kalla peale puljong või vesi. Osa vedelikust kalla tagasi pannile ning kuumuta praadimisrasv panni pinnalt lahti. Lisa ka see hautamispotti. Lase vaiksel tulel haududa, kuni liha on hästi pehme (minul oli kokku vist ligi tund aega). Kõige lõpus lisa hapukoor. Maitsesta kaste veel soola pipraga.
Riivi porgand ja õuna, sega kokku ning serveeri prae kõrvale. Serveeri kaste koos kartuli või kartulipudruga. Head isu!




No comments: