Wednesday 9 July 2014

KURZEME ehk STROOGANOV LÄTI MOODI



Kurzeme on Läti moodi stroogonov, mis sobib praekartuli või püreega hästi. Originaal kurzeme on hele kaste hapukoorega, aga kodus oli natuke alles tomatipastat, et lisasin ka selle kastmesse ja kaste sai super. Kastmes ka marineeritud kurk, aga fotol pole seda hästi näha. 


 600g sealiha ribad
1 suur sibul
50-100g suitsupeekonit

toiduõli, praadimiseks
3 marineeritud kurk
1spl jahu
100g hapukoort
sool
must pipar
1 klaas veiseliha või muud puljongit või paljas vesi
hakitud peterselli

Prae pannil liha mõnusalt pruuniks ja pehmeks, maitsesta ka soola ja musta pipraga. Lisa suitsupeekoni ribad ja peeneks hakitud sibul, lase need kuldpruuniks. Lisa jahu ja prae 2 minutit ning lisa kuum puljong. Hauta liha natuke puljongis,et liha oleks mõnusalt pehme. NB! Mina ei lisa jahu kohe vaid hautan liha puljongis kuni liha on mõnusalt pehme ning alles peale seda lisan 2-3 spl veega segatud jahu (sobib ka maisitärklis). Sega, et kaste tükki ega põhja ei läheks.
Lõika marineeritud kurgist ribad, lisa kastmele koos hapukooreg. Hauta veel 3 minutit ja maitsesta. Serveeri koos praekartuli või püreega. 


Head isu!

No comments: