Thursday 21 August 2014

PLOOMIMOOS KANEELIKOOREGA.


Mõnus jõulune tulemus tuli, et sobib ka pohlamoosi asemel verivorsti kõrvale. Lastele väga meeldib hommiku pudru kõrvale ja nii on juba  üks purk tühi.
Kirjutasin retsepti siia 1kg kohta, aga ise tegin 4kg ploome moosiks. 

1 kg ploome
400g suhkrut
1 kaneelikoor
1 dl vett

Pese ploomid puhtaks ja lõika pooleks, eemalda kivid.Pane ploomid potti ja lisa vesi. Kuumuta keemiseni ja keeda 10 minutit. Nüüd lisa kaneelikoor ja suhkur, keeda veel 20 minutit või kauem, samal ajal pidevalt segades ja vahtu koorides (vaht ajab hiljem moosid käärima, et selle on vaja see ära koorida keemise ajal). Mida kauem kuumutad moosi, seda kreemisem tulemus tuleb ja ploomi koored keevad ära.
Steriliseeri purgid ja kaaned ehk kuumuta läbi kuumas vees või pane praeahju 90-100 C kraadi juures 10 minutiks.
Pane kuum moos sooja purki ja keera kaaned kõvasti kinni. Nüüd keera purk tagurpidi, et kaan all ja lase neil nii olla kui kõik täiesti maha jahtunud on. Mõni paneb ka neile midagi peale nt tekk, et soojas hoida, aga mina pole seda teinud ja asjad on ikka hästi säilinud.
NB! Soe moos on algul vedel ja purgis jahtudes läheb paksemaks. 

No comments: