Friday 11 July 2014

RULLBISKVIIT MAASIKATE & KOHUPIIMAKREEMIGA



Biskviit:
3 muna
1/2 tl soola
75g suhkrut
75g isekerkivat jahu
või tavalist jahu segatud 1 tl küpsetuspulbriga
Vahele:
maasikaid
150 ml vahukoort
130g kohupiimakreemi
1 tl vaniljesuhkrut
1/2 dl suhkrut
Peale:
tuhksuhkrut
maasikaid

Vahusta munad suhkru ja soolaga heledaks vahuks, lisa jahu ja sega õrnalt  ilusti läbi. Kui sul pole isekerkivat jahu, siis sega tavaline jahu küpsetuspulbriga enne kui munale lisad.
Kuumuta ahi 200 C juures. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja küpseta 8-10 minutit. NB! Ära üle küpseta, sest hiljem on raskem rulli keerata.
Aseta üks puhas küpsetuspaberi leht lauale ja puista üle tuhksuhkruga, nüüd pane biskviit sinna peale nii, et biskviit jääks kahe küpsetuspaberi vahele. Eemalda ahjus olnud biskviidi küljest tasakesi küpsetuspaber ja aseta peale tagasi ning keera rulli ja lase jahtuda.
Valmista kreem: Vahusta vahukoor koos suhkru ja vaniljega (suhkrut võib lisada ka vähem või rohkem oma maitse järgi). Sega sisse kohupiimakreem. Puhasta ja pese maasikad.
Keera biskviit lahti ja lao peale tükeldatud maasikaid. Nüüd lisa kohupiimakreemi üks õhuke kiht ja keera jälle ilusti rulli. Kui kreemi liiga palju panna ja rulli keerad, siis tuleb kreem äärtest välja.
Tõsta rullbiskviit alusele nii, et liitekoht jääb alla. Puista üle tuhksuhkruga ja kaunista pealt maasikaga oma fantaasia järgi. Serveeri kohe või pane paariks tunniks külma maitsestuma.

Head isu!

No comments: