Monday 27 August 2012

PLOHV SEALIHAGA


...on meie peres kõigi suur lemmik,eriti laste. Tean,et päris originaalne plohv ehk pilaf tehakse lambast, aga meie pere pole suur fänn lambalihale,siis mina asendan selle sealihaga ja tomatipasta asemel kasutan ka purustatud tomateid.



1 kg seafileed
õli
musta pipart
soola
sibul
3 porgandit
basmati või pikateraline riis
meresool
4 küüslaugu küünt
2-3 purustatud ploom tomati konservi

Liha kasutan fileed kuna minu mees pere ei söö grammigi pekist või läbikasvanud liha. Tükeldan väiksed ribad või kuubikud umbes 1,5cm pikused. Kuumutan panni õliga ja lisan liha koos hakitud sibulaga. Maitsestan hiljem soola ja pipraga, sest nii tuleb liha maitse alati kõige parem kui lisad maitseained hiljem. Lisa peeneks hakitud või pressitud küüslauk. Koori ja pese porgand ning tükelda väiksed kuubikud, lisa pannile. Jälgi,et liha kõrbema ei lähe pannil. Kui liha on enam vähem pehme, siis lisa purustatud tomat umbes kaks kuni kolm purki. Hauta liha 5-7 min tomatiga ja tõsta pann kõrvale.
Keeda riis valmis. Pane vesi koos oliivõli ja meresoolaga keema ja keeda toorest riisi 500g. Pese riis enne keema panemist külmas vees läbi kuni enam vesi ei jää valge ega hallikas. Kui vesi keeb lisa riis ja sega, et riis tüki ei läheks ja siis keera kuumust vähemaks ja lase tal valmis hautuda tasasel kuumusel, sest siis jääb riisi mõnus maitse alles. 
Kui riis valmis, siis kurna veest ja sega tomati-liha segu riisile ning peale seda lase 20min kaane all seista, sest siis läheb maitse järjest paremaks. Plohv on roog, mis järgmine päev on veel parem.

NB!  Lisan ka originaal lambaliha plohvi retsepti kui keegi soovib teha lambaliha oma.




PLOHV ehk PILAFF

700g lambaliha
2 sibulat
õli
3 porgandit
1,5 liitrit lihapuljongit
1 klaas pikateralist riisi
80g tomatipastat
3 spl suhkrut
soola
musta pipart


Puhasta liha kelmedest ja rasvast ning lõika kuubikuteks. Pruunista õlis. Lisa tükeldatud sibulad ja porgandid, tomatipüree, pipar, sool, suhkur, puljong ja hautada kaane all nõrgal kuumusel. Poolpehmele lihale lisada pestud riis ja hautada nüüd nii kaua kui kõik pehme on. 




No comments: