Wednesday 16 April 2014

MARINEERITUD KÕRVITS ehk KÕRVITSASALAT


Mul oli kodus üks muskaatkõrvits üle ja tuli idee see ära marineerida, sest prae kõrvale serveerituna on ta imeline. 
Mäletan, et lapsena sai marineeritud kõrvitsat tihti söödud ja otse purgist, sest see on nii hea asi :)


1-1,2 kg kõrvitsat (puhastatuna)
1-1,5 l vett
4 spl äädikat (30%)
350 g suhkrut
6-8 nelgitera
6 vürtsitera
2 kaneelipulka

Pane puhastatud ja tükeldatud kõrvitsakuubikud koos vee ja äädikaga ööseks likku (nii jääb kõrvits krõmps, ega lähe keetes lödiks). Või kui vaja kiirelt, siis pane kohe keema. Seejärel lisa ülejäänud ained ning keeda keskmisel kuumusel umbes tund või seni kuni kõrvits on parajalt pehme. Pane kuumalt ettevalmistatud purkidesse (jälgi, et igasse purki ka nelgitera saaks). Või pane kaussi, kui on plaan kohe lauale serveerida. Head isu!


No comments: