Friday 18 April 2014

SAUSAGES WITH POTATO MASH & RED ONION GRAVY


Inglise roog, mis on siin populaarne ja pea iga pubi, kohviku ja muu söögikoha menüüs alati olemas. 
Siin on serveeritud toorvorstid koos kartulipüree ja sibula kastmega , kõrvale salati asemel on siin alati võis või puljongis tehtud õrnalt soojaks või pehmeks ja samas mõnusalt krõmps köögivili. Põhiliselt porgand, roheline hernes või brokoli õisikud või kõik kolm koos.


Kaste:
2 spl oliivõli, praadimiseks
2 punast (lillat) sibulat
2 tl pruuni suhkrut
1 spl jahu
300ml kuuma veisepuljongit
100ml punast veini
1 spl Worcesterhire kastet nt Lea & Perrins
Puder:
u. 1 kg kartult
150ml sooja piima
50g võid
soola
2-3 spl teralist sinepit
Kõrvale:
6-8 toorvorsti sea või veise oma
porgand, külmutatud roheline hernes või brokoli

Koori ja pese kartul, pane keema ja maitsesta soolaga vesi. Samal ajal kui kartul keeb, valmista gravy ehk kaste. 
Koori ja viiluta sibul. Kuumuta õli pannil ja karamellista sibul, selleks kuumuta sibul koos pruuni suhkruga läbi 12-15 minutit või kuni sibul on kergelt  pruun. 
Kuumuta praeahi või grill ja tee valmis ka toorvorstid. 
Lisa sibula hulka jahu ja pruunista läbi koos sibulaga 1-2 minutit. Nüüd lisa järk-järgult kuum puljong, vein ja Worcesterhire kaste, segades. Lase keema minna ja keera kuumust vähemaks ja hauta õrnal kuumusel. Maitsesta soolaga. 
Kui kartul pehme, siis kurna ja valmista kartulipuder ning maitsesta sinepi ja soolaga. Valmista kõrvale soe köögivili, selleks kuumuta porgandiviilud, külmutatud roheline hernes või brokoli õisikud kastrulis õrnalt vähese võiga või korraks puljongist läbi, et oleks soe, pehme ja samas ka õrnalt krõmps. Head isu!








No comments: