Friday 11 April 2014

GORDON RAMSAY CHILLI CON CARNE


Serveerisin riisi, hapukoore ja murulauguga nagu Texases kohane. Kasutasin oma eeskuju Gordon Ramsay retsepti ja tegin kõik värskest kraamist (need poes olevad pulbrid või purgis valmis kastmed ei maitse meile). See retsept on/oli päris vürtsine, mina kes ma armastan väga vürtsiseid roogi, siis see oli just mulle.



1-2 banaani shaloot sibul või tavaline
3 küüslaugu küünt
1 punane tšilli
2 värsket tüümiani oksa või 3 tl kuivatatud tüümiani
praadimiseks oliivõli
500g head veisehakkliha (sobib ka sega)
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 tl jahvatatud magusat paprikapulbrit
1 tl kuivatatud oreganot
3 tavalist tomatit või 1 suur beef tomat
1 purk (400g) purustatud tomatit
200ml kuuma looma-või kanapuljongit
3 spl tomatipastat
1 kaneelikoor
3 looberit
1 purk (400g) punaseid kidney konserv ube
soola
musta pipart
Serveerimiseks:
keedetud riisi
hapukoort
peotäis murulauku

Koori ja haki peeneks sibul, küüslauk, tšillikaun ja tüümiani oksad. Kuumuta pann või kastrul 3 spl oliivõliga, lisa asjad ja kuumuta mõned minutid kuni sibul on klaasjas. Lisa nüüd kuiv maitseained ( vürtskööme, paprikapulber ja oergano) ja kuumuta kuni nad vabastavad oma aroomi ehk tunned pliidi kohal vürtside aroome (3-5 minutit). Lisa hakkliha ja sega maitseainedega läbi. Pese tomatid ja lõika suured kuubikud ning lisa koos konserv tomatiga hakklihale ja hauta umbes 5 minutit. Maitsesta  soola ja musta pipraga kui vaja.
Valmista 1 puljongikuubikust puljong ja kalla hakklihale. Lisa tomatipasta, loober ja kaneelikoor ning lase keema minna ja siis keera kuumus vähemaks ja hauta 15-20 minutit või kuni kaste pakseneb ja vedeliku jääb vähemaks. Lisa oad ja hauta veel 5-10 minutit kuni oad maitsestuvad.
Serveeri koos riisi, hapukoore ja murulauguga. Head isu!



No comments: