Friday 13 September 2013

MARINEERITUD LIHA ehk ŠNITSEL




1 kg seakarbonaadi (kaelakarbonaadi) või kanafileed
2 dl riivsai
lihaüldmaitseaine

must pipar
2 spl sinepit
4 lahtiklopitud muna
õli (praadimiseks)
Marinaad:
1.5 l vett
3 viilutatud porgandit
3 viilutatud sibulat
15 tera musta pipart
4 loorberilehte
2-3 spl suhkrut
2 spl soola
2-3 spl äädikat 30% või ½ klaasi 5% punase veini äädikat



Lõika seakarbonaadist ristikiudu umbes 1 cm paksused viilud ning vasarda need lihahaamriga mõlemalt poolt õhukeseks. Lõika umbes 4 x 5 cm tükkideks. Vahusta munad lihaüldmaitseaine, musta pipra ja sinepiga ning lisa liha sinna sisse maitsestuma 1h. Peale seda veereta liha riivsaias ja prae kuldpruuniks. Liha võib teha ka valmis teismoodi nt nii: sega 2 dl jahu soola ja pipraga ning veereta lihatükke esmalt maitsestatud jahus ning kasta siis lahtiklopitud munasse. Prae pannil lihatükke mõlemalt poolt keskmisel kuumusel ning aseta seejärel kaussi.
Marinaadi jaoks kuumuta potis vesi, porgand, sibularattad, pipraterad, loorberilehed, suhkur ja sool keemiseni. Keeda, kuni porgand on kergelt krõmps, aga mitte veel pehme. Tõsta pott tulelt, lisa äädikas (marinaad peab tulema kange). Lase jahtuda. Kalla jahtunult marinaad kaussi laotatud praetud lihalõikudele. Lase vähemalt üks ööpäev marinaadis maitsestuda. Marineeritud liha säilib üks nädal.


 Head isu!

No comments: