Friday 28 March 2014

KOHUPIIMASTRITSEL



Pärmitaigen:
25 g pärmi (mina lisasin 7g kuivpärmi kuna uk-s teine pärm)
3 dl piima
100 g võid
1 muna
1 tl soola
1 dl suhkrut
8-9 dl jahu
Täidis:
200 g kohupiima
1 dl suhkrut
1 pk vaniljekastmepulbrit (Ekströms eesti või Birds 75g uk-s)
1,5 spl vanillisuhkrut
100 g võid
Määrimiseks: 

1/2 muna
Peale:
mandlilaaste või pärlsuhkrut

Lisasin teise stritsli sisse peotäis rosinaid ja teine peotäis kuivatatud aprikoose.

Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa hulka suhkur ja sool. Lase nüüd 10 minutit seista, et pärm vahutama hakkaks (vähemalt inglismaal saadav kuivpärm tahab seista). 
Löö muna klaasi, sega kergelt läbi ja vala piima-pärmi segusse. Sõtku vähehaaval hulka ka jahu. Viimasena lisa rasvaine. Sõtku ning jäta pooleks tunniks rätiku alla sooja kohta kerkima. Täidise jaoks sulata või, lisa sellele kohupiim, suhkur, vaniljesuhkur ja kastmepulber. 
Jaga kerkinud taigen kaheks ja rulli need ristkülikukujuliseks plaadiks. Jaga ka täidis pooleks. Jaga kumbki taignaplaat mõttes kolmeks enamvähem võrdseks osaks .



Pane taigna keskele täidis nagu fotol. Tee taigna servadesse sisselõiked ning voldi need kordamööda paremalt ja vasakult üksteise peale keskele. 



Lase saiadel veerand tundi veel plaadi peal kerkida. Määri saiad pealt eelnevalt kõrvale pandud munaga. Puista üle pärlsuhkruga või mandlilaastuga. Mina tegin ühe mandliga ja teise suhkruga pealt. Küpseta saiu 180 C kraadi juures 20-30 minutit kuni saiad on pealt kuldsed. Head isu!

No comments: