Monday 24 March 2014

PORGANDIKOTLETID VÄHESE LIHAGA



200g looma või segahakkliha (sobib ka muu)
3-4 porgandit
2 väikest kartult
1 väiksem sibul
2 muna
soola
musta pipart
paneerimiseks kookosjahu või kookoshelbeid
oliivõli

Koori ja pese porgand ja kartul. Riivi või aja läbi hakkliha masina kartul ja porgand (mina riivisin). Riivi või haki hästi peeneks sibul. Sega valmis tainas. Tee väiksed pätsid või piparkoogivormi abil südamed. Tee nii, et pane vorm lauale ja vajuta sinna sisse tainamass, tõsta vorm ära ja paneeri ettevaatlikult südamed kookosjahus (osta poest valmis jahu või tee ise nt jahvata kookoshelbed peenikeseks jahuks köögikombainis/blenderis). Kui soovid võid paneerida ka kookoshelbega või jätta paneerimata kotletid. Kuumuta praeahi 200 C juures. Määri ahjupann või vorm oliivõliga ja laota kotletid pannile, küpseta kuni pealt on  kuldne toon. Serveeri soojalt või külmalt lauale koos mõne hea külma kastme või prae kõrvale. Head isu!

No comments: