Monday 24 March 2014

SOE TATRAROOG KANAGA



250g tatart (keetmata)
meresoola
vett
2-3 porgandit
1 purk punaseid kidney konserv ube
1 klaasi täis külmutatud rohelisi herneid
1-2 cm paksust viilu võid
500g kanafileed
soola
musta pipart
3 spl mett
3 spl tomatipastat
2 tl Fajita maitseainet

Pane vesi keema ja vett peab olema tatra kogusest 3x rohkem. Pese tatar jaheda või külma veega paar korda läbi. Kui vesi keeb maitsesta vesi meresoolaga, sobib ka tavaline sool. Lisa sisse tatar ja keeda pehmeks.
Samal ajal kui tatar keeb, tee valmis kanafilee.


Pane praeahi 200 C juures sooja. Lõika fileest 1cm suurused kuubikud. Maitsesta soola ja musta pipraga. NB! Kanafilee võid ainult soola ja musta pipraga ka maitsestada. Nüüd lisa mesi, tomatipasta ja Fajita ning sega kana ilusti läbi. Pane kana ahjuvormi või pannile, lase ahjus olla 5-10 minutit ja sega kana läbi ja  lase veel olla 10 minutit. Ära kana lase kaua ahjus olla, siis ei jää kana mahlane vaid kuiv seest.
Koori, pese ja tükelda porgandist suuremad kuubikud. Kuumuta pliidil pann või kastrul, lisa või koos porgandi ja hernega. Kuumuta võis õrnalt läbi, maitsesta vähese soolaga kui soovid. Kurna konserv uba vedelikust.
Kui tatar on pehme, siis kurna. Lisa tatar, uba, porgand ja hernes koos potti, sega ja kuumta õrnalt läbi umbes 5 minutit.
Serveeri koos sooja kanaga. Kastmeks sobib kõrvale värskelt tehtud  tzatziki kaste (retsept on blogis olemas). Head isu!






No comments: