Wednesday 12 June 2013

ÜHEPAJATOIT

1 kaalikas
1 keskmine värske kapsas
5-6 keskmist porgandit
4-5 kartult
500g sealiha (kas läbi kasvanud peekonit või fileed)
meresool
must pipar
vesi
võid

Koori, pese ja tükelda parajad kuubikud kaalikas, kartul ja lõika porgandist rattad. Kapsas haki peened ribad. Prae pannil kergelt läbi liha ja maitsesta soola+musta pipraga. Liha võib kasutada üks kõik millist, et ise olen teinud nii sea filee kui kanaga, seekord kasutasin pakse peekoni viile. Praetud liha annab mõnusa maitse. Kui ei ole soovi, siis ei pea liha praadima, vaid lõikad parajad tükid, maitsestad ja lased lihal köögivilja vahel pehmeks hautuda. Pane poti põhja kaalikas ja porgand, sinna peale praetud liha ning kapsas. Kalla vett nii palju, et kõik oleks kaetud. Maitsesta meresoolaga ja lisa 1cm laiune või tükk. Võid võib ka rohkem lisada kui soovi on, sest või annab köögiviljale mõnusa maitse. Kui kõik on enam vähem pehme, siis lisa viimasena kartul ning keeda edasi kuni ka kartul pehme on. Sobib ka serveerida hapukoorega.

Head isu!

No comments: