Sunday 16 June 2013

QUICHE PÕHINE KAPSAPIRUKAS



Põhi:

100 g võid
2 dl jahu
2,5 dl riivjuustu
1 tl küpsetuspulbrit
Kate:
500 g kapsast
1 tl soola
1 tl suhkrut
hakitud tilli
100 g kodujuustu
100 g riivjuustu
2 keedetud muna
100 g hapukoort
2 muna

Lõikasin kapsa peenikesteks ribadeks ja keetsin väheses vees poolpehmeks. Maitsestasin soola, pipra ja tilliga. Kurnasin sõelal. Valmistasin põhja. Segasin pehme või ja kõik teised põhja ained ühtlaseks taignaks. Surusin taigna 26 cm läbimõõduga vormi põhja, torkasin kahvliga sisse augud, asetasin peale raskuse (küpsetuspaberile valatud tanguterad) ja eelküpsetasin põhja 225-kraadises ahjus 10-15 minutit. Segasin kapsale juurde juustud ja hakitud keedetud munad. Valasin katte ühtlaselt eelküpsenud põhjale ning kallasin üle muna-hapukoore seguga. Küpsetasin pirukat 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Head isu!

No comments: