Thursday 6 June 2013

NEEGRIMUSID


Kes veel mäletab neid nostalgilisi neegrimusisid ehk vahukommi koogikesed . Mäletan, et lapsena kui neid sai, siis see oli jumalik maius,aga kahju,et enam neid poes ei müüda.

Vaja läheb:
400 g tumedat šokolaadi
Küpsised:
50 g täisterajahu
50 g nisujahu
näpuotsatäis soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
25 g suhkrut
25 g võid
1 sl piima
Vahukommitäidis:
3 munavalget
125 g suhkrut
6 sl kuldset siirupit (golden syrup)
näpuotsatäis soola
1 tl vanilliekstrakti

Kõigepealt valmista küpsised: selleks sega kokku kuivained, näpi sisse või, lisa piim ja sega ühtlaseks tainaks. Rulli tainas jahusel laual umbes 0,5 cm paksuseks ja lõika küpsisevormi abil välja kettad, mis on koogivormi põhja läbimõõduga. Pane küpsised umbes 10 minutiks jahedasse ja küpseta seejärel eelkuumutatud ahjus 170 kraadi juures 10- 12 minutit ning jahuta.
Sulata 300 g šokolaadi ja lase pisut jahtuda, et šokolaad poleks liiga voolav. Seejärel kata vormid seestpoolt šokolaadiga: selleks tõsta lusikaga šokolaadi vormide äärtesse ümberringi
ja lase põhja poole voolata. Kui kõik vormid on šokolaadiga kaetud, siis lase šokolaadil hanguda jahedas, aga mitte külmikus, muidu kaotab šokolaad oma läike. Kata ka küpsised ühelt poolt šokolaadiga.
Vahukommimassi valmistamiseks pane kõik komponendid kaussi ja mikserda segu kuumal vesivannil umbes 8 minutit, kuni see on tihe ja läikiv. Pane vahukommikreem pritskotti. Sulata ülejäänud šokolaad ja pane samuti pritskotti.
Täida kõik šokolaadiga vooderdatud vormid vahukommimassiga, pane peale pisut šokolaadi ja aseta peale küpsised, šokolaadine osa pealpool. Kata ka vahekohad šokolaadiga ning silu ühtlaseks.
Lase šokolaadil täielikult taheneda ja eemalda koogid ettevaatlikult vormist. Nüüd võid maiustama hakata. Head isu!

2 comments:

Anonymous said...

Tundub väga isuäratav retsept, aga kas pilti ei ole nendest? Millised veed vormid peaksid olema nt? Äkki linki algsele retseptile?

Liilia said...

Vormid on sellised http://sewwhite.wordpress.com/2012/10/03/half-sphere-moulds-from-the-great-british-bake-off/
Kasutada võib ka silikonist muffinivorme kui neid õigeid vorme ei leia.