Monday 24 June 2013

CREAMY POTATO

Mõnus koorese järel maitsega ahjuvorm, mida ma tegin sel aastal Jaanipäeval BBQ kõrvale, kuna väljas oli külm ilm ja peres soovis sooja saada, siis mõtlesin, et proovin ära selle vormi. Vormis võib kasutada nii tooreid kui ka keedukartuleid. Kartulivorm on ideaalne valik liha kõrvale oma kreemise maitsega :)

600g kartlit
75g (1 klaas) riivjuustu
45g ( ½ klaasi) Parmesani juustu
150g sinki
½ sibul või peotäis rohelist sibulat
värsket tilli
4-5 muna
250ml (1 klaas) rõõska koort
sool
must pipar


Koori ja pese kartul, viiluta kartulist parajad viilud. Määri ahjuvorm oliivõli või võiga. Lao kartul ahjuvormi põhja tihedalt,raputa üle õrnalt tilliga, lao nüüd uus kiht peale ja raputa jälle tilli. rohelise sibula ja ka natukese riivjuustu+riivitud Parmesniga. Iga kihi vahele puista ka natuke peeneks hakitud sinki. Jätka kartuli, tilli, rohelise sibula, juustude ja singi panemist seni kuni vorm saab ääreni.
Nüüd vahusta munad heledaks vahuks koos rõõsa koorega, maitsesta soola ja musta pipraga. Kalla segu ahjuvormi, et kartulid saaks ääreni kaetud, kui tuleb segu puudu, siis tee juurde.  Küpseta praeahjus 180-200 C juures kuni pealt on kõik juba helepruunikas ning nüüd lisa peale riivjuustu ja Parmesani segu ning hoia ahjus kuni juust on sulanud või kuldne pealt. Lase vormil natuke jahtuda, sest muidu on halb serveerida . Head isu!


No comments: