Monday 20 May 2013

MARINEERITUD RÄIMED


2 kg räimi
5-6 muna
jahu
soola 
musta pipart
õli praadimiseks
Marinaad:
1 l vett
3 porgandit
2-3 sibulat
18-20 tera pipart
4 loorberit
1,5 tl suhkrut
2 tl soola
4 spl äädikat

Puhasta räimed. Pese kegelt külma veega läbi ning nõruta. Raputa soola ja musta pipraga üle ja lase veidi seista. Pane lahtilöödud munasegust läbi ning seejärel jahust. Prae kuumal pannil õlis. Tee nii kõigiga.
Keeda marinaad. Viilutatud porgandid ja sibulad panna veega keema. Lisa ka sool, suhkur, pipar ja loorber. Kui porgandid ja sibulad pehmed (võivad isegi natuke krõmpsuvad jääda), keera tuli alt ja lisa äädikas. Jahuta. Kui räimed ja marinaad on jahtunud lao kaussi räimed ja vahele pane porgandeid ning sibulaid. Kõige lõpuks vala marinaad peale. Jäta mõneks tunniks kuni üleöö seisma. Head isu!

No comments: