Tuesday 21 May 2013

KARTULISALAT SIDRUNI, TILLI & SUITSUTATUD LÕHEGA

1,3 kg punaseid värsket kartult
200g rohelist sibulat
4 vart sellerit, hakitud õhukesed viiludeks
1/2 klaasi värsket tilli, hakitud peeneks
115g külm suitsulõhet, lõikatud väiksed ribad
3 spl kappareid
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
Kaste:
1 sidruni riivitud koor+mahl
1/2 klaasi hapukoort
1/4 klaasi majoneesi
1 tl Dijon sinepit või mädarõikas
1/4 klaasi maitsestamata jogurtit või pett
2 spl värsket tilli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

Keeda koos koorega värske kartul pehmeks soolaga maitsestud vees, jahuta ja lõika suuremad tükid (koori värske kartul kui soovi on,aga muidu ei pea seda tegema). Lisa kartulile roheline sibul, seller, lõhe, till ja kapparid. Ja maitsesta om maitse järgi.
Vamista kaste :  sega kokku sidruni riivitud koor+mahl, majonees, sinep, hapukoor ja pett. Sega juurde hakitud till ja maitsesta soola+pipraga.
Kalla kaste kartuli peale ja sega ettevaatlikult läbi. Serveeri kohe või lase 30 minutit külmikus olla. Ideaalne suviselhooajal grill liha kõrvale. Head isu!




No comments: