Tuesday, 7 May 2013

MAGIC CAKE

...on selle, et tehakse üks tainas, aga ahjus küpsemise käigus moodustub talle kolm erinevat kihti. 

4 muna toasoojad + eraldatud valged ja kollased
1 spl vett
1/2 (150g) klaasi suhkurt + eraldi lisaks 2 spl 
125g võid  sulatatult
3/4 klaasi (115g) jahu
2 klaasi sooja piima  (500ml) 
2 tl vanilje ekstrakti
Kaunistuseks:
tuhksuhkrut

Vahusta munavalged kõvaks vahuks, vaata, et üle ei vahusta. Teises kaussis vahusta munakollased kohevaks vahuks koos 1 spl vee, suhkru ja vanilje ekstraktiga. Lisa sulatatud või ning vahusta veel, siis lisa jahu ja sega korralikult läbi. Nüüd lisa leige piim ja sega jälle korralikult läbi. Sega hästi õrnalt juurde  munavalge vaht. Vala taigen võiga määritud vormi (20x20). Ära kasuta lahtikäivat vormi, sest tainas on vedel ja valgub vahelt välja. Kõpseta eelsoojendatud ahjus 160 C juures 1h või kuni kook on pealt kuldpruunikas. Peale valmimist lase koogil vormis jahtuda 3 tundi. Head isu!











No comments: