Tuesday 7 May 2013

CHICKEN TIKKA


Väga mõnus ja maitsev India retsepti järgi vürtsikas kanafilee grill liha, kes armastavad tulist ehk vürtsiseid roogasid, siis see retsept on just neile. Mina soovitan seda kindlasti proovida, +sest see on tõsiselt hea.



1 klaas Kreeka või maitsestamata jogurtit
1 spl sidruni mahla
2 tl jahvatatud köömneid
1 tl jahvatatud kaneeli
2 tl Cayenne pipart
2 tl värskelt jahvatatud musta pipart
1 tl värskelt hakitud ingverit
4 tl soola või oma maitse järgi
3-4 kanafileed
3-5 pikka grillvarrast küpsetamiseks

Vali omale suur kauss kuhu lisa jogurt, sidrunimahl, 2tl jahvatatud köömneid, kaneel, cayenne pipar, must pipar, ingver ja 4tl soola või omamaitse järgi. Sega sisse kanafilee suuremad tükid ehk lõika üks filee kolmeks. Kata kauss pealt toidukilega ja pane 1-2h külma maitsestuma. Kuumuta grill kõrgel kuumusel. Tee grill rest õrnalt õliseks ja pane sinna küpsema kana vardad.  Küpseta kanafileed mõlemalt poolt 5 minutit ja vahel kalla peale marinaadi,et kana kuiv ei tuleks vaid jääks seest mõnus mahlane.

No comments: