Tuesday 7 May 2013

CHICKEN TIKKA MASALA

Lihtne retsept kanafileest, mis on ülimaitsev India roog, kus kana on marineeritud jogurti ja erinevate vürtsidega ning peale grillimist on lisatud kana tükid tomati kooresesse kastmesse, mida serveeridakse tavaliselt koos riisi, sooja pita või naan leivaga. Kui sa ei soovi chicken tikkat kastmesse panna, siis peale grillimist (sobib ka teha praeahjus) võib seda süüa ka grill lihana suvisel hooajal või teha chicken tikka pitsa koos maisi ja mozarellaga, mis on väga nämma, minu poja suur lemmik. Kaste peaks olema tomati punane toonilt, aga mul tuli selline heledam kuna kasutasin tomati kastme asemel purustatud tomateid. Maitse tuli täpselt selline nagu varem India restoranis saanud olen :) Ma olen nüüd nii happy :)



Marinaad: 1 tops Kreeka või maitsestamata jogurtit
1 spl sidruni mahla
2 tl jahvatatud vürtsköömneid + 2tl veel eraldi lisaks
1 tl jahvatatud kaneeli
2 tl Cayenne pipart
2 tl värskelt jahvatatud musta pipart
1 tl värskelt hakitud ingverit (sobib ka pulber)
4 tl soola või oma maitse järgi + 3 tl lisaks eraldi
3-4 kanafileed
3-5 pikka grillvarrast küpsetamiseks
Kaste:
1 tl võid
1-2 küünt küüslauku hakitult või pressitult
1 jalapeno pipar, peeneks hakitud
2 tl jahvatatud paprikat
1 purk (230-250g) tomati kastet
1 klaas heavy ceam ehk vahukoort 30%
1/4 klaasi värskelt hakitud koriander või petersell

Vali omale suur kauss kuhu lisa jogurt, sidrunimahl, 2tl jahvatatud köömneid, kaneel, cayenne pipar, must pipar, ingver ja 4tl soola või oma maitse järgi. Sega sisse kanafilee suuremad tükid ehk lõika üks filee 3-4. Kata kauss pealt toidukilega ja pane 1-2h külma maitsestuma. Kuumuta grill kõrgel kuumusel. Tee grill rest õrnalt õliseks ja pane sinna küpsema kana vardad.  Küpseta kanafileed mõlemalt poolt 5 minutit ja vahel kalla peale marinaadi, et kana kuiv ei tuleks vaid jääks seest mõnus mahlane.
Sulata või suurel paksu põhjaga pannil. Pruunista seal sees 1 minut küüslauk ja jalapeno. Maitsesta 2 tl köömnete, paprika ja 3 tl soolaga või oma maitse järgi. Sega tomatikaste ja koor sisse. Hauta kastet madalal kuumusel umbes 20 minutit kuni kaste pakseneb. Lisa kanafilee tükid ja hauta veel 10 minutit. Serveerimisel puista üle värskelt hakitud peterselliga.  Kõrvale tegin basmati riisi ja värske salati (redis, värske kurk, jääsalat ja kastmeks oliivõli-vlge veini äädika kastme). Head isu!



No comments: