Saturday 18 May 2013

ALABAMA BBQ RIBI MAGUSA & VÜRTSISE GLASUURIGA

2x 1,3 kg ribi lehte (ribi ei tohi olla lahti lõikatud)
Marinaad:
2 spl suitsutatud paprika pulbrit
2 tl soola
1 tl musta pipart
1 tl tuhksuhkrut
1 tl kuivatatud punet
1/2 tl kuivatatud tüümiani
Magus & vürtsikas glasuur:
250ml ketšupit
100g tume pruuni suhkrut
2 küüslaugu küünt, peeneks hakitud
3 spl Worcestershire kastet
1 spl õuna äädikat
1 tl marinaadi, mis on üleval pool

Sega kõik marinaadi koostisosad kokku ja pane 1tl marinaadi kõrvale glasuuri jaoks.  Pane ribid suurele taldrikule,alusele või ahjuplaadile ja määri need kokku marinaadiga, lase maitsestuda 4 tundi kuni ööpäev. 
Sega nüüd kokku kõik glasuuri koostisosad.  
Kui kasutad tavalist grilli,siis soojenda see 30 min enne valmis kui ribi peale paned. Pane ribi grillile, kondine pool alla poole ja katta kaanega, lase olla nii 30 min. kuni ribi on pehme. Nüüd määri ribi glasuuriga kokku.  Küpseta veel ühelt poolt 10 minutit ja keera ümber ja küpseta veel 10  minutit või kuni glasuur on ilusti pruunistuv ja kleebuv. Korda üks kord veel glasuurimist ja peale seda serveeri koos ahjus tehtud kartuli ja kapsasalatiga nagu inglastel on coleslaw ( retsept on salati all olemas). Head grillimist ja isu!


No comments: