Tuesday 9 April 2013

RUMMISAIAKESED


Kes mäletab lapsepõlvest neid mõnusaid õrnalt rummi maitselisi saiu,mis olid väga mõnusad kohvi kõrvale või niisama nosimiseks.

Tainas:

25g pärmi
1dl suhkrut
0,5tl soola
0,5tl vanillisuhkrut
2,5dl piima
400-500g jahu
100g toasooja võid
Täidis:
180g biskviit tordipõhja
50g toasooja võid
2sl tuhksuhkrut
1,5sl kakaod
1 muna
pool pudelit rummiessentsi
Glasuur:
1dl tuhksuhkrut
u.1-2 spl külma vett

Lahusta pärm suhkruga vedelaks, lisa käesoe piim, sool ja vanillisuhkur. Sega vähehaaval juurde jahu. Sõtku hulka ka pehme või, sõtku tainast kuni see lööb käte küljest lahti, vajadusel lisa veidi jahu. Lase kerkida soojas kohas u. pool tundi. Samal ajal valmista täidis, selleks purusta biskviit, lisa ülejäänud täidiseained ja sega ühtlaseks. Rulli tainas nelinurkseks, lõika u.15*7 cm suurused tükid, tõsta taina keskele u. 1sl täidist. Suru ääred kahvliga tihedalt kinni. Pintselda saiad munaga, küpseta 190-kraadises ahjus u. 15 minutit.
 Glasuuriks sega tuhksuhkrule vesi, pintselda ahjusoojad saiad glasuuriga. Sellest kogusest tuleb u. 15-20 keskmise suurusega saiakest. Head küpsetamist!




No comments: