Tuesday, 9 April 2013

KOHUPIIMAPONTŠIKUD

Maitsvad kohupiimapontšikud peaks olema igaühe lapsepõlve mälestus, mäletan meil tehti kodus nii kakao kui vanilje maitselisi,mis kui sulasid suus kui neid sõid.

1 kg teralist kohupiima 
200 g nisujahu
1,5 dl suhkrut
4 muna
1/2 tl soodat
Näpuotsatäis soola
1-2 l rapsiõli küpsetamiseks
tuhksuhkrut pealeraputamiseks

Sega kohupiimaga munad, lisa juurde suhkur. Jahu sega eelnevalt sooda ja soolaga ning lisa tainale. Tainas peab olema piisavalt paks, et nendest palle saab vormida, aga mitte liiga paks (pontšikud jäävad sel juhul tuimad). Lisa vajadusel jahu. Lase tainal 10 minutit enne küpsetamist seista. Kuumuta kastrulis õli ning tõsta teelusikaga parajad portsud tulisesse õlisse. Õli temperatuuri kontrollimiseks tõsta väike tükk tainast õlisse ja kui see särisema hakkab, on õli piisavalt kuum. Küpseta pontšikud kuldpruuniks, pane sõelale jahtuma ning raputa peale tuhksuhkrut. Sellest kogusest tuleb umbes 30 pontšikut. Head isu!

No comments: