Monday 29 April 2013

M&M KOMMIDE KÜPSISED

Üks päev internetis jäid silma värvilised laste küpsised M&M kommidega, et tuli soov kohe ise järgi proovida. Päris mõnusad küpsised on. Kasutasin üht inglise retsepti ja seal oli kirjas, et ahjuplaadile panna 2 spl suurune taina pall, aga minu jaoks oli seda liiga palju, sest ahjus küpsemise käigus alla vajunud pallist tuli 2 peopesa suurune küpsis. Järgmised pannid tegin 1,5 tl suurused pallid ja needgi tuli natuke suured. Retseptis võib kasutada ka muid komme peale M&M.




375g jahu, isekerkivat
1/2 tl küpsetuspulbrit
soola natuke
220g võid toatemperatuuril
280g suhkrut
2 muna
1 tl vaniljesuhkrut või vanilje
1 pakk M&M komme 
Tee sellised 1 tl suurused pallid ja pane
kommid igale pallile nagu lille õis.

Kuumuta ahi 190C kraadi juures. Sega omavahel isekerkiv jahu, sool ja küpsetuspulber kuivas kausis kokku ja lase seista.
Vahusta mikseriga suurel kiirusel või 2 min. ja kui või on sile pealt, siis lisa suhkur ja vahusta edasi kuni on heleja kohev. Lisa nüüd ükshaaval munad ja vahusta väiksel kiirusel ning lisa vaniljesuhkur. Sega nüüd omavahel kokku kõik koostisosad. 
Pane ahjupannile küpsetuspaber ja lisa sinna 2 spl suurune või jäätisekuuli suurune pall. Vajuta palli peale 5-8 M&M kommi ja küpseta ahjus umbes 10-15 min. või kuni on näha küpsise äärtest kuld pruuni tooni. Lase küpsistel jahtuda küpsetuspaberil või tõsta ettevaatlikult jahtumis restile, sest algul on küpsised pehmed ja läheb kiirelt katki, jahtudes läheb kõvaks ja krõbedaks :) Serveeri soojalt koos külma piimaga või külmalt kakao , tee või kohvi kõrvale. Küpsised on suur hitt laste sünnipäevadel :) Head isu!


2 comments:

Anonymous said...

milline on isekerkiv jahu?

Liilia said...

Isekerkiv jahu on nagu tavaline jahu, aga sisse on segatud küpsetuspulber ja sool.