Tuesday 19 March 2013

HOLLANDI KASTE

2 munakollast 
20 ml kuiva valget veini vüi valge veini äädikat
2 sl kohvikoort 
soola
pipart 
100 g võid (lõigata väiksemateks tükkideks ja panna sügavkülma) 
poole sidruni mahl 

Kuumakindlas kausis vispeldada munakollased, koor, vein ühtlaseks ning maitsestada soola ja pipraga. Kauss tõsta väiksema kuuma veepoti peale (kauss peab olema veepinnast kõrgemal). Vesi peaks kergelt võbisema, mitte keema. Segada vispliga kuni kaste on paksenenud. Kui kaste hakkab liiga kiiresti paksenema, tõsta kauss korraks poti pealt ära, segada kiiresti läbi, vajadusel keerata pliidil kuumust väiksemaks. Kui muna läheb tükki ja moodustub nii-öelda munapuder siis on kaste kahjuks untsus. Kui kaste on piisavalt paks (majoneesi taoline) siis tõsta pott tulelt ja hakata juurde lisama võitükke, üks tükike korraga, pidevalt vispliga segades. Lõpuks maistestada sidrunimahlaga. Serveeritakse soojalt. 

No comments: