Ellen Svinhufvud oli Soome kolmanda presidendi Pehr Evind Svinhufvudi (1931-1937) abikaasa ning alltoodud mandlitort oli üks presidendiproua lemmikutest. Kook ei sisalda gluteeni, seega sobib ka tsöliaakiahaigetele.
- Mandli-beseepõhjad:150 g jahvatatud mandleid
- Mandli-kohvikreem:100 g jahvatatud mandleid
- Kaunistuseks:25 g mandlilaaste
Kata 2 ahjuplaati küpsetuspaberiga. Mõõda tuhksuhkur ja munavalged kaussi ning seejärel klopi elektrimikseriga umbes 20 minutit, kuni saad hästi tugeva munavalgevahu. Sega jahvatatud mandlid hästi ettevaatlikult munavalgevahu hulka. Jaota mandlibesee küpsetusplaatidele, nii et saad neli umbes 18x25 cm suurust ristkülikult. Pane mõlemad plaadid korraga ahju ning küpseta 125-kraadises ahjus umbes 1,5 tundi, kuni mandlibeseepõhjad on täiesti kuivad ja küpsed. Vaheta küpsetusplaatide positsiooni ahjus paar korda. Eemalda mandlibeseepõhjad ettevaatlikult küpsetuspaberilt ning lase restil jahtuda. Sega kuum kohvi suhkruga, lisa rõõsk koor ning lase jahtuda. Klopi või vahule, klopi vähehaaval juurde koorekohvi. Viimasena lisa jahvatatud mandlid. Määri täidis täiesti jahtunud beseepõhjadele ning tõsta tordikihid teineteise peale. Rösti mandlilaastud kuival praepannil tasasel tulel kuldseks. Jahuta ja puista tordile. Sõelu tordile veidi tuhksuhkrut ning hoia torti kuni serveerimiseni külmkapis. HEAD ISU!
No comments:
Post a Comment