Wednesday 2 January 2013

KARTULI-SINGISALAT


...on meie peres igal peo laual alati olnud ning selle on mul välja kujunenud kindlad kogused, mille järgi teen.


2 kg koorega keedetud kartult
6 porgandit
1 pikk värske kurk
1 konserv magus mais Bonduelle
2 konserv hernest Bonduelle
500g suitsusinki (taist osa e. fileed)
6 keedetud muna
5 spl majoneesi
2-3 topsi hapukoort (1 tops on 330ml)
värsket hakitud tilli
soola


Kõige parem salat tuleb, siis kui kartulid keeta koos koorega, eelnevalt mullast puhtaks pestud. Keemise ajal lisan kartulile meresoola, annab parema maitse kui tavaline sool. Koorin porgandi ja panen samuti meresoolaga maitsestatud vette keema. Pane ka munad külma vette keema,sest külmas vees keedetud munalt tuleb koor ilusti lahti. 
 Peale keemist jahuta asjad ilusti maha. Koori kartul ning tükelda väiksed kuupikud, mida väiksemad on kuupikud seda parem on hiljem salat. Tükelda ka teised koostisosad, sega salat majoneesi,hapukoorega ja  maitsesta soolaga,võib ka lisada musta pipart. Peale valmis segamist tahab salat vähemalt tund maitsestuda külmikus. Head isu!

No comments: