Sunday 5 October 2014

PULGAKOMMI STIILIS RULLBISKVIIT PLOOMIMOOSI & KOHUPIIMAKREEMIGA.



Biskviit:
4 muna
100g suhkrut
1dl jahu
1dl tärklist (kartuli või maisi oma)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tilk punast või roosat toiduvärvi, sobib ka mõni siirup
Vahele:
ploomimoosi
250g kohupiima
2 dl vahukoort
suhkurt
vaniljesuhkur


Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega omavahel kokku jahu,tärklis ja küpsetuspulber ning sõelu munale ning sega õrnalt muna sisse. Nüüd jaga tainas kaheks ja lisa ühe taina sisse õrnalt toiduvärv .Sobib kasutada ka peedimahla või kodust siirupit, kui pole toiduvärve või kui tahad, et oleks looduslik. Kui tahad tumedamat tulemust, siis lisa 1-2 tilka rohkem. 
Pane mõlemad eraldi pritskotti.
Kuumuta praeahi 200C kraadi juures. Nüüd pritsi tainas triipudena üksteise  kõrvale küpsetuspaberiga kaetud ahjupannil nii, et valge roosa valge jne kuni on kõik, nüüd kahvli abil ettevaatlikult sega mõnest kohast värvid kokku või lihtsalt keeruta tasakesi kahvlit taina sees.
Küpseta kuni 6-8 minutit või kuni biskviit on pealt kuldne.
NÜÜD OLULINE SAMM: pane puhas küpsetuspaberi või fooliumi leht lauale (puista peale ka tuhksuhkrut, aga ei pea tegema kui pole soovi, saab ka ilma) ja keera sinna peale pahupidi biskviit, et ahjus olnud küpsetuspaber jääb tema peale. Nüüd tasakesi eemalda see küpsetuspaber, et biskviit katki ei rebeneks. Nüüd keera uue ehk all oleva küspetuspaberiga rulli ja aseta rätik peale ning lase täiesti maha jahtuda.
Valmista kreem: Vahusta 2dl vahukoort suhkru ja vaniljesuhkruga (lisasin maitse järgi) ning lõpuks segasin 250g tavalist maitsestamata kohupiima ehk quark sisse. Minul jagus kreemi kahe rulli jaoks.
Nüüd määri biskviit ploomimoosiga kokku, et üks pikem serv 5cm  puhtaks jääb, sest muidu keeramise ajal võib kreem välja tulla. 
Nüüd lisa sinna peale kohupiimakreem ja arvesta, et palju panna ei saa, sest siis halb keerata või tuleb igalt poolt välja.
Nüüd keera laiemast otsast tihedalt biskviit rulli ning pane paariks tunniks külma tahenema (võib ka kohe serveerida lauale).

Head isu!




2 comments:

Anonymous said...

see ei ole ju sinu tehtud.
näha on ,et see on tööstuslik biskviit mida tehakse masinaga

Liilia said...

Kuidas ei ole minu oma ja palun näita mulle, kus või kuidas on see masinaga tehtud ?

Kui teed retsepti järgi, siis näed ja saad aru, et ka kodus on võimalik selliseid ilusaid asju endal teha.