Friday 3 October 2014

BANAANI & KARAMELLI RULLBISKVIIT



Biskviit:
4 muna
100g suhkrut
1 dl jahu
1 dl tärklist (kartuli või maisi oma)
1 tl küpsetuspulbrit
Vahele:
2 banaani
1 purk (397g) Nestle karamelli
kohupiimakreemi
Peale:
tuhksuhkurt
1 banaani
karamelli

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega omavahel kokku jahu,tärklis ja küpsetuspulber ning sõelu munale ning sega õrnalt muna sisse.
Kuumuta praeahi 200C juures. Kalla tainas ahjupannile, kus on peal küpsetuspaber. Kui sul on hirm, et hiljem küpsetuspaber ei tule biskviitpõhja küljest ilusti lahti, siis võid küpsetuspaberi kokku määrida õrnalt võiga või toiduõliga.
Küpseta kuni 6-8 minutit või kuni biskviit on pealt kuldne.
NÜÜD OLULINE SAMM: pane puhas küpsetuspaberi või fooliumi leht lauale (puista peale ka tuhksuhkrut, aga ei pea tegema kui pole soovi, saab ka ilma) ja keera sinna peale pahupidi biskviit, et ahjus olnud küpsetuspaber jääb tema peale. Nüüd tasakesi eemalda see küpsetuspaber, et biskviit katki ei rebeneks. Nüüd keera uue ehk all oleva küspetuspaberiga rulli ja aseta rätik peale ning lase täiesti maha jahtuda.
Kui biskviit on jahtunud keera ta lahti ja määri pealt kokku kohupiimakreemiga, jätta üks pikem serv 5cm  puhtaks, sest muidu keeramise ajal võib kreem välja tulla.
NB! Kohupiimakreemina võid kasutada poes valmis olevaid või teed ise nagu mina, sest siin inglismaal pole maitselisi on vaid tavaline. Mina tegin nii, et vahustasin 2dl vahukoort tavalise suhkru ja vaniljesuhkruga (lisasin oma maitse järgi) ning lõpuks segasin 250g tavalist maitsestamata kohupiima ehk quark sisse. Minul jagus kreemi kahe rulli jaoks.
Viiluta banaan ja lao mõned read kohupiimale ning lisa lusika abil karamell banaani peale.
Nüüd keera laiemast otsast tihedalt biskviit rulli ning pane paariks tunniks külma tahenema (võib ka kohe serveerida lauale).
Kaunista pealt tuhksuhkru, banaani ja karamelliga.

Head isu!



No comments: