Saturday 17 May 2014

SPICY RICE ehk VÜRTSIKAS RIIS


Vürtsikas ja kollast tooni riis on väga hea süüa niisama või serveerida mõne liha, kastme või burgeri kõrvale friikartuli asemel. Mina ise võin seda riisi süüa niisama, sest juba ilma lihata on ta nii maitsev ja minu suur lemmik. Kelle jaoks on vürtsid liiga tugevad, siis see võib seda serveerida koos Kreeka jogurti või hapukoorega, siis pole vürtsid nii tugevad. Või juua kõrvale klaas külma piima.

2 klaasi basmati riisi või tavalist
vett
1 sibul
1 tl ingveripulbrit
2 spl toiduõli
2 küüslaugu küünt, hakitud
2 tomatit
1 spl tomatipastat
2 looberit
1 terve kuivatatud sidrun (vabatahtlik)
Vürtsid:
1 tl kurkum
1 tl musta pipart
1 tl koriandripulbrit
1/2 tl kaneeli
1/2 tl paprikapulbrit
1 tl soola
u. 6 tk nelk
u. 6 tk kardemon

Haki sibul peeneks. Kuumuta suur pann või kastrul pliidil õliga ja pruunista seal sibul, küüslauk koos ingveriga. Nüüd lisa tomati väiksed kuubikud, tomatipasta, loober ja sidrun. Kuumuta mõned minutid. Lisa nüüd riis, kuumuta paar minutit ja lisa vesi (vett 1 klaasi riisi kohta  pool klaasi ). Sega ja ära lase põhja kõrbeda. Lisa nüüd kõik ülejäänud vürtsid ja sega läbi, lase keema minna ja siis hauta kuni riis valmis on. Kui riis keeb, keera kuumust vähemaks ja hauta kuni kõik vedelik on otsas. Serveeri. Head isu!




No comments: