Wednesday 5 March 2014

LÕHEKREEMI ROOSID KARTULIL



7-10 värsket kartult, keedetud või ahjus tehtud
200g külm suitsulõhe
150g tšilli maitselist Philadelphia toorjuustu või maitsestamata
3-4 spl hapukoort
2-3 spl värsket tilli

Pane kõik koostisosad mikserisse ja lase püreeks. Kala võib ka vähem lisada. Keeda värske või pisemad kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, jahuta maha. Kartult võid teha ka ahjus või suvisel ajal grillil. Selleks pese kartul puhtaks, lõika keskelt pooleks. Raputa üle soola ja musta pipraga ning piserda üle oliivõliga. Küpseta 200 C juures kuni kartulil kuldne toon.
Lõika kartul pooleks ja alt lõika konts nii, et kartul püsiks vaagnal püsti. Pane kreem tortipritsi sisse ja pritsi 1M (kasutasin Wiltoni oma) suuruse otsaga roosid kartulile ringi kujulise liigutusega. Head isu!






No comments: