Thursday 27 February 2014

VAARIKA-MAASIKAKISSELL




 400g värskeid või külmutatud vaarikaid
300g värskeid või külmutatud maasikaid
2 l vett
150g suhkrut
2-3 spl maisitärklist
Serveerimiseks:
vanilje kohupiimakreemi 


NB! Kasutan maisitärklist juba aastaid kuna inglismaal pole näinud kartuli oma. Tihti küsitakse minult maisitärklise kohta. Siin on mõned laused: 
Maisitärklist on lihtsalt lihtsam kasutada ja näiteks kisselli klimpimineku oht on sellega väiksem. Maisitärklis on kartuli omast sutsu kallim, kuid maisipulbriga pole võimalik kisselli klimpi ajada
Kui pärast kartulitärklise lisamist tuleb kissell vahetult enne keemahakkamist tulelt ära võtta – liigselt kuumutades vedeldub kissell uuesti, siis maisitärklist peab paar minutit kuumutama, et kissell pakseneks.
Maisitärklis neutraal­sema maitsega, õigemini siis maitsetu. Hiina köögis paksendatakse väga paljusid populaarseid kastmeid maisitärklisega ja mina olen pea 4 aastat kõik soolased ka Eesti jahukastmed teinud maisitärklisega ja kunagi pole probleeme olnud.

Pese ja puhasta marjad. Pane koos veega keema. Kuna mul on kodus üks väike pott, siis teen alati selle järgi ning sinna mahub vett koos marjadega umbes 2l. Maitsesta vesi suhkruga, lisa suhkrut rohkem või vähem, kõik oleneb kui hapukat kisselli soovid saada. Aja vesi keema ja keeda 10-15 minutit kuni vedelikul on mõnus siirupine maitse.
Sega tärklis 3 spl veega vedelaks ja sega kisselli hulka. Kuumuta kuni kissell pakseneb. Tõsta pliidilt maha ja serveeri kaussi, jahuta maha ning serveeri koos kohupiimakreemiga. Mina tegin kreemi ise, et vahustasin maitsestamata kohupiimakreemi vahukoore, suhkru ja vaniljega. Head isu!

No comments: