Thursday 16 January 2014

MEE & SINEPI GLASUURIGA RÖSTITUD PORGAND JA PASTINAAK


See retsept on inglise klassikaline Jõulu roog, sest mesised pastinaak ja porgandid on neil alati laual nagu meil hapukapsas. 
Selline porgand ja pastinaak on meie pere laste lemmik, et tihti on sõda, kes saab viimased omale.


500g porgand
500g pastinaak
4 spl mett
2 spl sinepit
natuke soola
võid või oliivõli

Koori ja pese porgand, pastinaak. Lõika keskelt pooleks. Maitsesta vähese soolaga või mitte. Sega kokku mesi ja sinep. Lao porgand ja pastinaak ahjuvormi, pane või viilud vormi põhja rasvaineks või natuke oliivõli (mina kasutasin võid). Sega köögivili glasuuriga läbi. Kuumuta praeahi ja küpseta 200C juures 30 minutit.

Head isu!

2 comments:

Anonymous said...

selle köögivilja õige nimi on pastinaak

Liilia said...

Võib olla tõesti, olen nii kaua juba eemal elanud, et unustan eesti keelsed sõnad ära. Tänud!