1,5-2 l kuuma vett- või puljongit
3 porgandit2 varssellerivart
1 porru
4 kartult
Frikadellid:
300 g seguhakkliha
2 spl riivsaia
1/2 sibulat, peeneks hakitud
1 muna
soola
Samal ajal valmista frikadellimass: sega kausis hakkliha riivsaia, muna, sibula ja peteselliga, maitsesta soola ja pipraga. Vormi väikesed pallid (võta hakkmassi umbes teelusikatäis) ja lisa keevale supile. Kui supile tekib vaht, korja see vahukulbiga ära. Keeda veel 10-15 minutit, kuni aedviljad on pehmed.
Raputa peale maitserohelist ja serveeri niisama või hapukoorega.
Head isu!
1 muna
soola
mustapipart
2 spl värsket peterselli, peeneks hakitud
Serveerimiseks:
hakitud maitserohelist - nt peterselli, tilli või sellerilehti
hapukoort soovi korral
Koori ja tükelda porgandid, varsseller ja porru. Lisa potti kuuma vett ja kartulikuubikud. Kui soovid lisa ka puljongit, aga mina ei lisanud kuna piisavalt annab maitsetenda tehtud frikadell. Kata pott kaanega ning hauta suppi tasasel tulel 10 minutit.
Serveerimiseks:
hakitud maitserohelist - nt peterselli, tilli või sellerilehti
hapukoort soovi korral
Koori ja tükelda porgandid, varsseller ja porru. Lisa potti kuuma vett ja kartulikuubikud. Kui soovid lisa ka puljongit, aga mina ei lisanud kuna piisavalt annab maitsetenda tehtud frikadell. Kata pott kaanega ning hauta suppi tasasel tulel 10 minutit.
Samal ajal valmista frikadellimass: sega kausis hakkliha riivsaia, muna, sibula ja peteselliga, maitsesta soola ja pipraga. Vormi väikesed pallid (võta hakkmassi umbes teelusikatäis) ja lisa keevale supile. Kui supile tekib vaht, korja see vahukulbiga ära. Keeda veel 10-15 minutit, kuni aedviljad on pehmed.
Raputa peale maitserohelist ja serveeri niisama või hapukoorega.
Head isu!
No comments:
Post a Comment