Thursday 16 January 2014

FRIKADELLISUPP




1,5-2 l kuuma vett- või puljongit
3 porgandit
2  varssellerivart
1 porru
4 kartult
Frikadellid:
300 g seguhakkliha
2 spl riivsaia

1/2 sibulat, peeneks hakitud
1 muna
soola

mustapipart
2 spl värsket peterselli, peeneks hakitud
Serveerimiseks:
hakitud maitserohelist - nt peterselli, tilli või  sellerilehti
hapukoort soovi korral

Koori  ja tükelda porgandid, varsseller ja porru. Lisa potti kuuma vett ja kartulikuubikud. Kui soovid lisa ka puljongit, aga mina ei lisanud kuna piisavalt  annab maitsetenda tehtud frikadell. Kata pott kaanega ning hauta suppi tasasel tulel 10 minutit. 


Samal ajal valmista frikadellimass: sega kausis hakkliha riivsaia, muna, sibula ja peteselliga, maitsesta soola ja pipraga. Vormi väikesed pallid (võta hakkmassi umbes teelusikatäis) ja lisa keevale supile. Kui supile tekib vaht, korja see vahukulbiga ära. Keeda veel 10-15 minutit, kuni aedviljad on pehmed.
Raputa peale maitserohelist ja serveeri niisama või hapukoorega. 


Head isu! 

No comments: