Sunday 1 December 2013

INGLISE JÕULU KEEKS

 Ükspäev kui poja trenni viisin ostsin omale sinna kaasa lugemieks ajakirja ja seal oli see retsept koos fotoga ning see oli nii ahvatlev, et kodus tegin kohe järgi ja tõesti hea keeks oli.


 185g Stork küpsetus margariini või tavalist võid
185g suhkrut
3 muna
1 tl vanilje ekstrakti (sobib ka suhkur)
150g isekerkivat jahu
35-40g mõru kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
25 ml piima
1 tl lahustuvat kohvi + 1 spl vett kohvi lahustamiseks
Kaunistuseks peale:
200g valget šokolaadi, sulatatult
50g kuivatatud jõhvikaid
50g puhastatuid pistaatsia pähkleid


Kuumuta praeahi 180 C juures. Vahusta toasoe margariin suhkruga miksri abil heledaks kreemiks, lisa üks haaval munad ja iga kord vahepeal vahustades. Lisa vanilje. Sega  omavahel kokku jahu, kakao ja küpsetuspulber eraldi nõus. Lahusta kohv leiges vees. Lisa piim ja kohv munadele ja vahusta ilusti läbi. Nüüd sega lusika abil sisse jahu ja sega kuni moodustub korralik tainas. Määri keeksi vorm võiga ja pane tainas vormi. Küpseta ahjus keskmisel riiulil 180 C juures 25-40 minutit. Kontrolli valmidust kahvli või grilltiku abil, kui tikk jääb erinevas kohas kogu aeg kuiv, siis keeks on valmis, aga kui märg või niiske taignst, siis vajab veel ahjus olla umbes  10-15 minutit. Lase keeksil jahtuda 5-10 minutit vormis, keera vorm aluse peale ümber ja tõsta vorm ära.
Sulata vesivannis šokolaad ja kalla sellega keeks üle. Puista peale jõhvikaid ja pistaatsia pähkleid. Head isu!




No comments: