Sunday 1 December 2013

VAHVEL

Home made need õiged krõbedad vene masinaga tehtud vahvlid. Mõned aastad sai omale ostetud vana klassikaline vene vahvlimasin, millega saab teha imelisi vanu suus krõmpsuvaid vahleid nagu lapsepõlves. Vahvlid on meie peres väga armastatud, et alati tehakse neid suur kogus, mis kaob kiiremini kui teha jõutakse. Selle retsepti järgi on vahvlid mõnusalt krõbadad 2 päeva. 



4 muna
pool klaasi suhkrut 
2 tl vaniljet
1 tl soola
200g võid sulatatult
1,5-2 klaasi piima või vett (või mõlemat pooleks)
nisujahu
maisitärklist (sobib ka kartuli oma)


Vahusta munad suhkruga (suhkrut pane nii palju kui magusaid soovid). Lisa sool, vanilje ja sulatatud või (NB! mida rohkem on ka võid, seda krõbedam tuleb vahvel, sest või annab vahvlile selle mõnusa krõbeduse) ning vahusta uuesti. Lisa piim ja sega läbi. Viimasena lisa jahu+tärklise segu või lisa ainult jahu (pane mõlemat 50 : 50, tärklis teeb vahvlid krõbedaks) , lisa segu nii palju, et tainas jääks selline jogurti ja hapukoore vahepealne paksus. Kuumuta vahvlimasin ja määri masin võiga kokku enne esimest vahvlit, hiljem pole vaja rohkem võiga määrida. Küpseta kuni vahvel on kuld pruunikas. 

Head isu!



No comments: