Thursday 24 October 2013

SCOTCH EGG


Scotch egg ehk inglise moodi lihapall peidetud munaga. Inglaste jaoks on need pallid tähtis pikniku ja party snacks. Neid serveeridakse siin mõne hea dipikastmega. Hakkliha asemel kasutatakse toorvorstide sees olevat liha.
Kana muna asemel võib kasutada ka vutimuna. 

6 keedetud muna
1 pakk (450g) sea toorvorste
2 spl Worcestershire sauce
2 spl värsket peterselli, hakitud
riisaia
1 muna



Pane munad külma veega keema. Jahuta ja koori munad.  Eemalda toorvorsti naha seest lihamass kaussi, lisa worcestershire kaste ja petersell. Sega läbi ja jaga mass 6 võrdseks palliks. Nüüd mässi või peida keedetud muna  liha sisse. Vahusta muna ja kasta pallid munasse ning riivsaia sisse. 
Nüüd küpseta pallid fritüüris või praeahjus 200 C juures umbes 20 minutit (ise tegin praeahjus). Serveeri kartulipudru ja sooja kastmega või serveeri suupistena lauale. 

Head isu!


No comments: