Thursday 17 October 2013

MANGO CHICKEN CURRY ehk MANGO KANA KARRI




2-4 spl seesamiõli
1 keskmine sibul
1/2 -1 terve punane paprikas
2-3 küüslauguküünt, pressitud
2 spl värskelt hakitud ingver
2 spl kollast karrit
1/2 tl jahvatatud köömneid (vürtsi omi)
2 keskmist mangot, kooritud ja kuubikud
2 spl õuna- või valgeveiniäädikat
1 purk kookospiima
2-4 spl rõõska koort
600g kanafileed
2 peotäit rosinaid (sort golden )
2 porgandit
soola
musta pipart
Serveerimiseks:
peterselli või koriander
seesamiseemned
basmati või jasmiini riisi või riisinuudliga

Tee kanast 1cm x 1cm kuubikud, maitsesta soola ja musta pipraga. Kuumuta ahi 200 C juures ja küpseta kana ahjupannil 10-15 minutit.
Kuumuta suurel pannil või kastrulis õli, lisa sinna hakitud sibul ja paprikas. Hauta neid umbes 5 minutit. Lisa peeneks hakitud või küüslaugu pressiga pressitud küüslauk ja ingver, hauta veel 1 minut. Lisa nüüd karri ja vürtskööme ja hauta veel 2 minutit. Kui õli saab pannil otsa, siis lisa natuke õli juurde, et asjad põhja ei kõrbeks. Lisa äädikas, kookospiim ja üks mango. Lase segul keema minna ja hauta umbes 15 minutit. Nüüd püreesta püreeks see kaste ja lisa pannile tagasi.
Lisa püree sisse nüüd kana suured kuubikud, rosinad ja porgand. Lase kanal olla kastmes 8-10 minutit. Kontrolli, kas kana on valmis kui ei, siis lase veel olla pliidil 8 minutit. Kui kana on valmis, siis lisa teise mango kuubikud ja rõõsk koor. Lase olla pliidil madalal kuumusel umbes 2 minutit. Ära lase keema.
Maitsesta  maitse järgi. Kui kaste on liiga magus, siis lisa 1-2spl äädikat veel või kui ei ole magus ja soov on saada magusamat, siis lisa 1 spl suhkrut.
Serveeri keedetud basmati või jasmiini riisiga ja puista üle hakitud peterselliga.

 Head isu!



No comments: