Sunday 22 September 2013

KANAMAKSAPASTEET KARAMELLITUD SIBULAGA

Pasteet on oma maitseainete poolest Jõululik ja samas eksootiline.


500 g pakk kanamaksa
1 sibul
3 küünt küüslauku
50 g võid
2 cl konjakit või cointreaud või calvadost
0.5 tl jahvatatud vürtspipart
0.5 tl kaneeli
0,5 tl soola
0.5 tl pruuni suhkrut
0,25 tl jahvatatud nelki
0,25tl jahvatatud muskaatpähklit
0,25 tl jahvatatud musta pipart
sorts sidrunimahla
Karamellitud sibulateks:
2 sibulat
2tl muscovado või mõnda muud pruuni suhkrut
sorts balsamicot

Pane pannile pisut õli ja prae hakitud sibul ja küüslauk kergelt läbi, lisa paariks-kolmeks tükiks lõigatud kanamaksad, prae pisut, lisa kõik ülejäänud maitseained, välja arvatud või ja konjak, sega läbi, prae 4-5 min, vähenda kuumust ja hauta kaane all veel 4-5 min. Vala segu blenderisse või köögikombaini, lisa või ja konjak ning töötle ühtlaseks. Kui meeldib rustikaalsem pasteet siis madalatel pööretel ja lühikest aega, kui meeldib siidisem tekstuur siis suurtel pööretel ja pikemalt.
Karamellitud sibulate tegemiseks pane suhteliselt kuumale pannile õli ja ratasteks lõigatud sibul. Lisa iga sibula kohta üks teelusikatäis muscovado või mõnda muud pruuni suhkrut. Kui sibul ja suhkur hakkavad karamellistuma lisa sorts balsamicot ja vähenda kuumust. Lase pisut veel haududa. Head isu!

No comments: