Tuesday 17 September 2013

KANA & AEDOA HAUTIS


4 kanafileed (800g)
1/4 klaasi (40g) jahu
soola
musta pipart
2 tl oliivõli
20g võid
400g baby kartul ehk väikseid värskeid kartuleid
400g baby porgand
500ml (2 klaasi) sooja kanapuljongit
300g külmutatud aeduba
1/4 klaasi (60ml) hapukoort
2 tl värsket estragoni

Sega jahu, sool ja must pipar segamini ja paneeri selles terved kanafileed, raputa üleliigne jahu maha. Kanale võib lisada ka muid maitseaineid kui soovi on.
Kuumuta pann koos oliivõli ja võiga ning pruunista seal sees kanafileed mõlemalt poolt kuldpruuniks. Võtta ahjuvorm, pane kanafilee vormi, kalla ka õli ja või segu ning lisa ka vormi põhja umbes 1cm jagu vett. Pane kana ahju umbes 20 minutiks 180-200 C .
Koori ja pese kartul, porgand. Viiluta kartulist paksud viilud. Kui kasutad tavalist porgandit, siis lõika pikad sektorid . Puhasta praepann ja lisa sinna jälle oliivõli ja või ning pruunista seal 1-3 minutit kergelt kuldpruuniks kartul koos porgandiga. Peale seda kalla potti ja lisa kanapuljong, lase keema minna ja hauta kuni kartul ja porgand on täiesti pehme. Enne valmimist lisa aeduba ja hauta veel 5 minutit. Lisa nüüd hapukoor ja sega ilusti läbi.

Head isu!

No comments: