Tuesday 18 June 2013

RABARBERIKOOK KONDENSPIIMA & MAASIKAGA



Põhi:
200 g jahu
120 g külma võid
1 dl suhkrut
1 munakollane
1/2 tl soola
1 sl jääkülma vett
Täidis:
500 g rabarberit
200g maasikaid
200-250 ml magusat kondenspiima
3 munakollast


Sega sool, suhkur ja jahu. Lisa külm või ja haki kas suure noaga või ka näiteks juustunoa abil läbi, kuni tekib purutaoline mass. Või tee köögikombainis. Sega munakollane külma veega kergelt vahule. Vala munasegu jahusse ja sega kiirelt läbi, et tekiks tainas. Suru tainas palliks, pane kilesse ja külmkappi, kus ta peaks vähemalt 30 minutiks kuni tunniks jääma.
Võta tainas külmast, suru vormi põhjale ja külgedele ning küpseta 200 kraadi juures ca 7-10 minutit, kuni taina pind on kuivaks tõmbunud. Alanda täidise küpsetamise jaoks kuumus 180 kraadile.
Vispelda munakollased kondenspiimaga segamini, lisa tükeldatud rabarber ning vala eelküpsetatud põhjale. Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit. Lase veidi jahtuda.

 Head isu!

No comments: