Thursday 16 May 2013

GAMBAS PIL PIL


...on Hispaania moodi särisevad krevetid küüslaugu, tšilli ja oliivõliga. Kõrvale serveeritakse saia, mida kastetakse tšillise õli sisse ja süüakse seda. Kõrvale sobib ka dipp kaste, aga mina tegin selle asemel ühe värske salati oliivide ja feta juustuga ning saia asemel röstisin kõrvale seemne leiva.


1 kg kuum töötlemata krevette
100ml oliivõli
3 spl võid
3 küüslaugu küünt
0,5 tl paprikapulbrit
0,5 tl soola
0,5 tl tšillihelbeid

Kui kasutad värskeid krevette, siis puhasta need ja emalda sabad. Tee kaussi soola vesi ja pane krevettid sinna 30 minutiks seisma. Kuumuta oliivõli ja või pannil keskmisel kuumusel. Lisa peeneks hakitud või küüslaugupressiga pressitud küüslauk ja paprikapulber, tšilli. Sega ja kuumuta neid 1 minuti jooksul kuldpruuniks. Lisa krevetid ja kuumuta neid 3 minutit. Serveeri koos baguette saia ja mõne dipp kastmega. 

Head isu!

No comments: