Thursday 17 January 2013

TRADITSIOONILINE SAUDI-ARAABIA RIIS KANAGA


1/4 klaasi võid
8-10 kana kintsu või fileed
1 suur sibul
6 küüslaugu küünt
1/4 klaasi tomatipüreed
1 purk konserv tomatit või värskeid
3 riivitud porgandit
2 nelki 
1 näputäis riivitud muskaatpähklit
1 näputäis jahvatatud köömneid
1 näputäis jahvatatud koriandrit
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
4 tassi kuuma vett
1 kanapuljongi kuubik
2,5 klaasi Basmati riisi
1/4 klaasi rosinaid
1/4 klaasi röstitud mandlilaaste
Kabsa vürtside mix:
1/2 tl safranit
1/4 tl jahvatatud rohelist kardemoni
1/2 tl jahvatatud kaneeli
1/2 tl jahvatatud allspice
1/4 tl jahvatatud valget pipart
1/2 tl jahvatatud kuiva ehk musta laimi

Sulata või potis, lisa sibul,küüslauk ja kana ning hauta kuni sibul on pehme või klaasjas. Sega sisse tomatipüree ja kuumuta natuke madalal kuumusel. Lisa tomatid, porgand, nelk, kõik vürtsid, sool ja pipar. Küpseta paar minutit. Lisa vesi ja Maggi puljongi kuubik. Lase keema ja siis vähenda kuumust, pane kaan peale. Hauta kaane all madala kuumusega 30 min. Lisa riis poti ja sega. Kui oled kana teinud valmis praeahjus (kintsud) siis lisa poti ja keeda 30-40min. lisa nüüd rosinad ja hauta veel 10min.  või kuni riis on pehme. Pane riis suurte serveerimis kaussi,peale kaunistuseks pane röstitud mandlid ja kanakintsud või filee, võib kasutada ka tervet kana. Serveeri koos värske salatiga,mis on tehtud laimi äädikaga nagu Saudi-Araabias tavaks.  Head isu!


No comments: