Monday 7 January 2013

LILLKAPSA, JUUSTU & PEEKONI QUICHE


Põhi:
225g nisujahu
140g külma võid
1 munakollane
3spl külma vett
sool
Täidis:
1 väike lillkapsas
100g jämedalt hakitud peekonit
3 muna
284ml vahukoort
176g peenelt riivitud Emmendali juustu (sobib ka Parmesan ja cheddar)
2spl hakitud murulauku
muskaatpähklit

Sega köögikombainis jahu, sool ja külm või nii kaua kuni segu näeb välja nagu riivsai. Klopi munakollane 2spl veega lahti,vala taina hulka ning sega kuni moodustub pall. Pane pall toidukilega 30min kuni 48 tunniks külma seisma. 
Rulli tainas 4cm paksuselt 23cm läbimõõduga vormi jaoks lahti. Kuumuta ahi 170-190 kraadi juures. Kata põhi koogivormis fooliumiga ja kalla peale kuivatatud herned, oad või muud raskuseks ja küpseta ahjus 12-15min. Eemalda foolium ja raskus ning küpseta veel 5-7min. 
Vahepeal pane kastrul soola veega keema, lisa lillkapsas, mis on tehtud väikesteks õisikuteks, keeda 5min. Nõruta ja lase jahtuda. Prae peekon pannil läbi umbes 7min. kuni rasv väljas. Lase jahtuda. 
Segamuna, vahukoor, juust, murulauk, muskaatpähkel,must pipar ja sool. Sega sisse ka lillkapsas ja peekon. Vala segu põhja peale ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 30min. või kuni pealt on kuld pruun ja ei võrele enam, lase pirukal jahtuda 30min. Head isu!


No comments: