Monday 7 January 2013

KANA QUICHE



Põhi:
85 g külma võid küpsetusmargariini
142 g jahu 
1/4 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
64 g maitsestamata toorjuustu 
14 g (2 sl) jääkülma vett 
7 g (1 sl) siidriäädikat 
Kate: 
1 punane või kollane paprika 
200 g suitsutatud või grillitud kanafileed
1 purk aprikoose omas mahlas (420 g)
1 punane sibul
3 muna 
200 ml kohvikoort 
1 pall mozzarellat 
soola
pipart 

Jahu segada küpsetuspulbri ja soolaga. Osa võist tõsta kõrvale (umbes pool) ülejäänud või lõigata väikesteks kuubikuteks ja lisada jahule. Jahule lisada veel toorjuust, vesi ja äädikas. Segada köögikombainis ühtlaseks tainaks. Vajadusel lisada jahu või vett.
Ülejäänud võist lõigata umbes cm suurused kuubikud, need vajutada käte vahel laiaks ja pista korraks jahusse, nii et oleks üleni jahuga kaetud (need annavad tainale õhulisust).
Tainas laotada lauale, sellele tõsta pooled või tükid. Tainas voltida kokku ja selle peale laotada ülejäänud või, voltida veelkord kokku ja vormida ühtlaseks lapikuks palliks. Tainast rullida ümmargune ketas nii suur, et kataks 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja ääred ja tõsta pirukavormi. Tainale panna peale küpsetuspaber ja valada raskuseks kuivatatud herneid, ube, riisi jmv. 
Küpsetada 10-15 minutit 200 kraadises ahjus, kuni põhi hakkab muutuma kuldpruuniks. Eemaldada raskuseks pandud kuivained ja küpsetuspaber.
Hakitud sibul ja paprika kuumutada tilgakese õliga pannil pehmeks. Piruka põhjale laotada paprika ja sibul, selle peale tükkideks lõigatud kana ja aprikoosipoolikud. Munad segada koorega ja maitsestada soola-pipraga. Munasegu valada pirukale, küpsetada kuni muna hakkab hüübima, nii umbes 10 minutit. Kõige peale laotada viilutatud mozzarella, küpsetada kuni mozzarella on sulanud ja muutub kuldseks.

No comments: