Thursday 17 January 2013

KARTULI CROQUETTES



8 kartult
8 muna
2 klaasi riivitud Parmesani
riivsaia
praadimiseks õli
suur peotäis värsket hakitud peterselli
soola
musta pipart

Koori kartulid ja pane soolaga maitsestatud veega keema kuni on enam pehmed,et kahvel või nuga sisse läheks katsudes. Haki petersell. Vahusta  4 muna soola, Parmesaani, peterselli ja pipraga. Tõsta kartul pliidilt jahtuma.  Kalla segu kartuli peale ja mätsi nad tainaks. Pane tainas fooliumi peale ja vooli umbes 3-4cm kõrgune vorst,keera fooliumisse ja pane umbes 10-15min külma. Vahusta ülejäänud 4 muna. Lõika kartulirullist 6-10cm pikused jupid, kasta need munast ja riivsaiast läbi,korda seda sama asja 3 korda. Pane nüüd tagasi külmikusse tarduma, vaata et paned erladi,mitte üksteise vastu või peale, sest  muidu külmub kõik kokku ja sul on lõpuks üks suur käkk. 
Kuumuta pannil õli või fritüüris. Pruunista õlis kuni kroketid on kuldpruunid, tõsta paberrätikule,et üleliigne õli    niriseks rätikule. Serveeri õhtusöögi kõrvale või peolaual snackina soojalt mõne mõnusa kastmega. Head isu!

No comments: